T.C.

FATİH KAYMAKAMLIĞI

BEYAZIT FORD OTOSAN İLKOKULU

İstanbul'un ilk yapılan okullarından birisi Beyazıt Sultan Mektebi olup Şehzadebaşı'nda açılmıştır. Bu okulun binası harap olunca 1910 yılında tamir edilerek Beyazıt Numune Mektebi adını almıştır.Kurtuluş Savaşı'ndan sonra ilk yapılan yine Beyazıt Okuludur.Eski okul binamız bugün İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi olan binadır.

Cumhuriyetle beraber 1923 yılı Eylül ayının 20.günü şimdiki Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi binasının temeli atılmış kısa sürede bitirilmiştir ve Beyazıt Zükür İptidai Mektebi adı ile öğretime başlamıştır. Okullara numara verilince 5.okul ismini almıştır. 1949 tarihinde ismi Beyazıt İlkokulu olarak değiştirilmiştir.

1973 yılında İstanbul Üniversitesine devredilen okulumuzun arka bahçesine İstanbul Üniversitesince 1974 yılında bir okul binası yapılmış ve 15 Eylül 1975'de Beyazıt İlkokulu olarak öğretime açılmıştır.

2004 yılının Ağustos ayında Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından yapılan bina denetiminde depreme dayanıksız tespiti yapıldığından 22 Eylül 2004 Çarşamba günü Eminönü Büyükreşitpaşa İlköğretim Okulu'na taşınmıştır. Eğitim öğretimimiz öğlenci olarak sürmüştür.2006 Nisan ayında 1975 yılından beri eğitim görülen Vezneciler Beyazıt İlköğretim Okulu binası yıkılmıştır. İstanbul Valiliği ile Koç Vakfı arasında yapılan protokol gereği aynı yerde Beyazıt İlköğretim Okulu yeni binası Ford-Otosan A.Ş. tarafından Beyazıt Ford-Otosan adıyla yeniden yapılmış ve 2006-2007 öğretim yılında açılışı yapılmıştır.

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı ile İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi (HAYEF) arasında 30.06.2002 tarihinde bir protokol imzalanmıştır. Bu protokol gereğince, okulumuz 2002-2003 eğitim öğretim yılından itibaren Üstün Zekâlı öğrencilerin eğitim alabileceği Türkiye'de tek İlköğretim kurumu olarak eğitim vermeye başlamıştır. Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Üstün Zekâlılar Ana Bilim Dalı ile birlikte yürütülen çalışmalar 2013 yılında Milli Eğitim Bakanlığının kararı ile durdurulmuştur.  Milli Eğitim Bakanlığının kararı ile okulumuzdan sürdürülen "Üstün Zekâlıların Eğitimi" projesi kaldırılmıştır.

2013 – 2014 Eğitim Öğretim yılında okulumuz İlkokul olarak dönüşümü yapılmış olup, 2014 – 2015 Eğitim Öğretim yılında Büyük Reşitpaşa Ortaokulu ile öğrenci değişimi yapılaraktan, Beyazıt Ford Otosan İlkokulu olarak dönüşümü yapılmıştır.

Yayın: 17.12.2020 - Güncelleme: 17.12.2020 14:13 - Görüntülenme: 4700