T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / FATİH - Beyazıt Ford Otosan İlkokulu

Beyazıt Ford Otosan İlkokulu

Telefon
212 522 52 02
Belgegeçer
212 513 19 53
WEB
https://beyazitfordotosanilkokulu.meb.k12.tr
Adres
Pr. Dr. Ümit Yaşar Doğanay sk. No1 VeznecilerFatih/ İSTANBUL
Vizyon
Atatürk inkılâp ve ilkelerine ve Anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı; Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş, topluma karşı sorumluluk duyan; dengeli, yapıcı, yaratıcı ve verimli kişiler olarak öğrencileri yetiştiren bir eğitim kurumu olmaktır.
Misyon
Ailelerle ve öğretmenlerle kurulan olumlu ilişkiler yoluyla hayat boyu öğrenmeyi kendisine ilke edinmiş, topluma uyum sağlayan, potansiyelinin farkında olan ve bunu ülkesinin ve dünyanın sorunlarını çözmek için kullanan, mutlu bireyler yetiştirmektir. Tüm öğrencilerin ve öğretmenlerin üretici birer vatandaş olmasını, gelişim için risk almasını, ahlaki değerlere sahip çıkmasını, öğrencilerin liderlik vasıflarını gösterebilmesini ve geliştirebilmesini sağlamak amacıyla eğitim-öğretim sürecinde gerekli her türlü imkânı sağlamaktır.
Başarılar
Öğretmen :27
Öğrenci :670
Derslik :21
Toplantı Salonu :1
Spor Salonu :1
Kütüphane Kitap Sayısı :4300
Öğretim Şekli :Tekli
Saatler
08.50 - 14.30
Isınma
Doğalgaz
Bağlantı
ADSL
Yabancı Dil
Pansiyon Bilgileri
Ulaşım
Otobüs Tramway Metro
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü İçerisinde
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
3 km
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Okulumuz; Profesyonel, Uluslararası müsabakalara Sporcu yetiştiren İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü Antrenörleri ile KARATE ve KORUNMA TEKNİKLERİ etkinliklerini başarıyla sürdürmektedir.
Bilimsel Etkinlikler
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından desteklenen HAREZMİ EĞİTİM MODELİ "PİLOT UYGULAMA" okulu olarak bilimsel ve akademik bir proje faaliyetini sürdürmektedir.
Proje Çalışmaları
İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme ve Değerlendirme Birimince takip edilen : PIRLS – Uluslararası Okuma Becerilerinde Gelişim Projesi, 4’üncü sınıf öğrencileri ile devam etmektedir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Okulumuzda ETWİNNİNG SCHOOL LABEL çalışmaları devam etmekte ve bu yıl Avrupa düzeyinde yüksek seviyede görünürlük elde etmek ve eTwinning Okulu olmak ve Uluslararası Akreditasyon için çalışılmaktadır. Okulumuz AVRUPA KALİTE ETİKETİ sahibi bir eTwinning OKULUDUR.
Yazdır